@bosunatiklama Yüz yıldır böylesini görmedik!
İstanbul'a kurtlar indi!
- Meşhur 1987 kışı..
Yüz yıldır böylesini
demirkartal
1987
görmedik!
Üç gündür aralıksız süren yoğun kar yağışı İstanbul'da
hayatı tam anlamı ile felç etti. Eskiler "Çocukluğumuzdan
beri İstanbul'a böyle kar yağdığını görmedik" dediler
Binlerce insan işlerinden evlerine döne-
bilmek için kar altında saatlerce müca
dele verdiler. Evlerine gidebilenlerin ço
Qu, ertesi günü vasıta bulamadığı için iş
baş yapamadı. Bakkallarda ekmek, ma-
karna türü yiyecekler biranda kapışıldı.
Bisküvi bile kalmadı.
Kar yağışı Marmara ve Trakya'yı da içi-
ne alarak devam ederken hava sıcaklığ
da lyice düştü. Bu yüzden su borulan
dondu, sular akmadi. Apartmanların ka-
loriferleri çalışamadı. Yer yer elektrik
kesintileri de eklenince Istanbul ölü bir
şehir haline geldi.
Yollar geçit vermiyor
ar yüzden istanbul bembeyar bir örtüyle kapland Kisa sürede
arena park etmiş araçlanın boyunu esh Yaya olarak bile gidilmez oldu
odraña
wowTURKEY.com İstanbul'a kurtlar indi!
Vatandaşlara saldırdı!
Ormektepe Talatpaşa Mahallesi'nde önceki gece sorcier halinde go-
len kurtlar vatandaşlara saldirdi. Bunlardan bir tanes, polis tarafın
dan otomatik tabancayls oldaroido. Digerleri ise kachilar
Örnektepe'de gece yarısı sürüler
halinde inen kurtlardan bir tanesi
polis tarafından öldürüldü
Okmeydanı, Etiler, Levent, Gültepe'de kurtların yeniden gelecekleri
göz önünde bulundurularak, çelik yelekli polisler devriyeye çıktı
Öte yandan kar yağışı dün de
devam etti. Okulların açılışı
çarşamba gününe kadar ertelendi
Usun airedir devam eden kar yağ
sosupan kala kirilar Istanbul's indi!
Tayfun HOPALA
ve soğuk have
Omektepe, Telepese Mahallesi'nde önceki akşam
inler hande girülen kurtlar valandaslers saldird
kurların idardani gören vatandaşlar panik içerisinde
sag-sola kaciamaya başladı. Bu sirada, sehre kortlann
indiğini haber alan polis, olay yerine vurucu timler gtn
derdi. Saylan 15 geçtiği sasilan kurtlardan bir tanesi
polis tershindan otomatik tabancayla duruldu, dikerle
s ise kaçtılar.
Avcilar da, polisle birlikte
Ac kurtların şehre inmesinden sonra polis, Okmey
dans, Eiler, Levent, Gültepe ve Çeliktepe'de yeniden
geleceklerini geberinde bulundurarak tedbir aldı. Çelik
yelekli, otomatik dekli polisler, kurtlarin gelmesini
bekliyorlar. Bu arada, el silah tulan avcilar de polisle
birlikte kurtlan vurmak için dolagyorlar.
Ote yanden kar, batin yurtta dün de etkisini göster
di Adana'ya 13 yıl sonra kar yağdı. Istanbul'da okule
nn acas carsamba gününe kadar ertelendi
Erzurum'da isi-40 derece
Diğer teraan Adana da din erken saatlerden -
bares kar yang bagladi ve yaklaşık 3 saat devam ede-
rek yerlerde & saalimik bir drta meydana getirdi. A-
dana'ya 13 yıldır ilk dela, yerleri örtecek ölçüde kar ya
da belirtildi. Dego Anadolu bölgesinde de yaklaşık 6
bin meara ve köyin şehir merkezleri ile her tdral bag-
lantis kesik bulunuyor. Ecrurum'da ise geceleri ek-
38-40 dereceye kadar disiyor,
Kaynak
Resim, 1987 yılında İstanbul'da yaşanan şiddetli bir kar yağışını konu alan bir gazete haberi. Gazetede, kar yağışının şehir hayatını felç ettiği, insanların evlerine ulaşmakta zorlandığı, işlerinin aksadığı, marketlerde temel gıdaların tükendiği gibi haberler yer alıyor. Haberin başlığı "Yüz yıldır böylesini görmedik!" şeklinde. Şakanın özünde, 1987 yılındaki şiddetli kar yağışının, İstanbul'un tarihinde benzeri görülmemiş bir olay olduğu, eskilerin de "çocukluktan beri böyle bir kar yağışı görmediklerini" söyledikleri vurgulanıyor. Bu, o dönem yaşanan yoğun kar yağışının şiddetine dikkat çekmek için kullanılan bir abartılı ifade. Dolayısıyla şaka, o dönemdeki insanların şiddetli kar yağışından ne kadar etkilendiğini ve günlük yaşantılarında ne tür zorluklar yaşadıklarını vurgulamak için kullanılıyor.
Resimde, bir gazete haberi görülüyor. Haber, İstanbul'da kurtların vatandaşlara saldırdığı ve bir kurtun polis tarafından öldürüldüğü olayı konu alıyor. Haberde, Okmeydanı, Etiler, Levent ve Gültepe gibi bölgelerde kurtların yeniden görülmesi ihtimaline karşı çelik yelekli polislerin devriye yaptığı ve avcıların da katıldığı önlemler alındığı belirtiliyor. Ayrıca, ülkenin çeşitli yerlerinde kar yağışı nedeniyle okulların açılışının çarşamba gününe ertelendiği bilgisi yer alıyor. Resimdeki espri, haberin duyurduğu olay değil, olayın **abartılı** ve **drammatik** sunuluş şeklinden kaynaklanıyor. Kurtların İstanbul'u işgal ettiği, polislerin devriye gezdiği, avcıların da katıldığı gibi ifadeler, olayın olağanüstü ve abartılı bir şekilde sunulmasına neden oluyor ve bir nebze **komik** bir hava katıyor. Gazete haberi, gerçek olayı sadece haber olarak değil, abartılı ve önemli bir olaymış gibi sunmayı hedefliyor.
Fotoğrafta, bol kar yağışının ardından, muhtemelen dağlık bir bölgede, yüksek ve kabarık kar yığınlarının arasında, bir kadın yürürken çekilmiş bir görüntü var. Kadının üzerindeki kıyafetleri ve çevredeki kar manzarası, soğuk ve kış mevsimini vurgulamaktadır. Fotoğrafın arka planında, karla kaplı ağaçlar ve çalılar da görülüyor. Fotoğrafın içinde bir mizah/anlam yok gibi gözüküyor. Sadece kış mevsiminin ve kar yağışının bir fotoğrafı.
Fotoğrafta, yoğun kar yağışının ardından, karla kaplı bir caddede, kar altında kalan arabaların arasında tek başına bisiklet süren bir kişi görünüyor. Cadde, evler ve ağaçlar da karla örtülü. Görsel, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım zorluğu ve günlük hayata etkisini komik bir şekilde sergiliyor. "Kar altında bisiklet" ifadesi, oldukça zorlu bir ortamda bile hayatın devam ettiğini, insanın uyum sağlama çabasını vurgulamaktadır. Fotoğraf, karın getirdiği zorluklara rağmen hayata direnmeyi, veya olabilecek bir "kar bisikleti" şaka anlayışıyla bakmayı vurgulamaktadır.
Bu kar yağışı, "kurtlar şehire indi" haberiyle tam bir "komedi filmi senaryosu" olmuş 😂 Anlayana 😉
İstanbul'a kurtlar indi haberi benden mi daha komik? 😂 Neyse ki kurtlar kar küreme işini üstlenmedi.
Kurtlar mı indi şehire yoksa İstanbul'un ruhu mu kaçtı bu kardan sonra? 🤔🐺
Yüz yıldır böylesini görmedik demişler, demek ki 1987'de zaman yolculuğu yapmışlar 😎
1987'den beri böyle kar görmedik diyenlere selam olsun 😂 Kurtlar falan hikaye, asıl felç eden kar!