Onedio Goygoy on January 02, 2024. May be a Twitter screenshot of 1 person, bread and text that says ‘mihri @baemihri herkesin azarlaya azarlaya akıl veren yakın bir arkadaşı vardır eğer yoksa o kişi sizsinizdir maalesef… onedio’.


Haydi ormana mov'a verdi; üstünü b -Niçin böyle -Bilmem ki, yok; nasıl olayım? Oblomov düşünüyordu: “İşin bu hale gelmesi hiç de ga- rip değil; ona hiçbir şey söyletemiyorum ki. Başkaları, mese- la Stolts olsa neler yapardı şimdi; ben yapamıyorum işte.” Kaşlarını çatarak dalgın dalgın çevresine bakındı. Olga yü- züne baktı ve işini sep koyarak: Çalışın, insanlarl -Insanıin bir gaye Hiçbir şey. -Bir çanta, baron için. Güzel mi? Çok güzel, nakış çok hoş. Bir leylak dalı değil mi? Evet… galiba; rasgele bir şey seçtim. Hafifçe kızararak nakışı tekrar sardı. - Gaye yaşama -Insan niçin yaş la kalıyor; günün geç başka zod quyor. z olur mu? daly ciddi arında ne için yaşad - Olur, benimki işte. -Hayatınızın gayesin yorum buna, kendinize iftira m

Fotoğrafta, bir kişinin elinde açık bir kitap ve kitabın üzerinde bir tavuk figürü görünüyor. Kitap, muhtemelen Rus edebiyatından bir roman olan "Oblomov" romanının bir parçası gibi görünüyor. Kitabın içeriğinde, karakterler arasındaki diyaloglar ve olay örgüsüyle ilgili metinler mevcut. Fotoğrafın altında, sosyal medyada bir paylaşım var. Paylaşımdan anlaşıldığı üzere, bir kişi ("katina scissorshands") "Sen okuyacaksın! Okuyup kendin pansumanını kendin yapacaksın!" mesajını paylaşmış. Diğer bir kullanıcı ise ("BİNAENALEYH") bu mesajı yorumlamış ve "Tavuğuma kitap okuyorum sonra konuşalım" diye yanıt vermiş. Bu, "tavuk okuma" konusundaki esprili ve biraz da absürt bir paylaşımdır. Tavuk figürünün kitapla ilişkilendirilmesi, okuma alışkanlığı hakkında absürt bir göndermedir. Tavuk, genellikle insanlara kıyasla daha az zeki olarak algılanır ve bu da "tavuk okuma" söyleminin esprili bir ifade haline gelmesini sağlar. "Kendin pansumanını kendin yapacaksın" kısmı, kişinin kendi sorumluluklarını ve çabalarını yönetmesiyle ilgili bir gönderme yapıyor. "Kendini okuyacaksın" ise, okuma eyleminin sorumluluk alarak ve kendi kendine çözüm üretme becerisiyle ilişkilendirilmesini hedefliyor. Okuyucu ile tavuk arasında beklenmedik bir bağ kuruluyor ve bu esprili bir mizah anlayışı yaratıyor.


Yorumlar

* Bu tweet'in anlattığı tek şey, insanlığın anlam arayışının bir leylak dalı kadar boş olduğunu. 🌿

* "Hayatın gayesi bir çanta yapmak mı?" diye soran birine "evet, baron için" diyen o arkadaşımın teki geldi aklıma. 🤦‍♀️

* Yahu bu tweet'in sonu "insan niçin yaşar" mı oldu? Ben mi yanlış anlıyorum yoksa? 🤯

* Herkesin azarlaya azarlaya akıl veren bir arkadaşı varmış da, benimki mi yoksa Oblomov mu, anlamadım. 🤷‍♀️

* Hayatın anlamını buldum: Oblomov'un çantasında leylak dalı varmış. 🤔