Onedio Goygoy on December 30, 2023. May be a Twitter screenshot of 1 person, bread and text that says ‘Kocakarı @hepolduguyer 61 gün kaza maçı yapılacak. Sava Paşa @YannisSavaPasa 17 sa TFF'nin yaptığı anlaşmaya göre maça çıkılmama durumunda çok büyük yaptırımlar söz konusu. onedio’.


Haydi ormana mov'a verdi; üstünü b -Niçin böyle -Bilmem ki, yok; nasıl olayım? -Çalışın, insanlarl -Insanın bir gaye Hiçbir şey. Oblomov düşünüyordu: “Işin bu hale gelmesi hiç de ga- rip değil; ona hiçbir şey söyletemiyorum ki. Başkaları, mese- la Stolts olsa neler yapardı şimdi; ben yapamıyorum işte.” Kaşlarını çatarak dalgın dalgın çevresine bakındı. Olga yü- züne baktı ve işini sep koyarak: -Bir çanta, baron için. Güzel mi? Çok güzel, nakış çok hoş. Bir leylak dalı değil mi? Evet… galiba; rasgele bir şey seçtim. Hafifçe kızararak nakışı tekrar sardı. -Gaye yaşama -Insan niçin yaş la kalıyor; günün geç başka zod quyor. z olur mu? daly ciddi arında ne için yaşad - Olur, benimki işte.

Fotoğrafta, bir kitap okuyan bir kişinin elinin üstünde, bir tavuk figürü olan, kitap okuma eylemini sembolize eden bir görüntü var. Kitap, İvan Gonçarov'un *Oblomov* romanından bir pasaj içeriyor. Resmin altındaki tweetler, kitap okuma eyleminin, özellikle de kendi kendine okuyup kendi kendini tedavi etme eyleminin, bir anlamda bir metafora dönüştüğünü vurgulamaktadır. "Sen okuyacaksın! Okuyup kendi pansumanını kendin yapacaksın!" kısmı, sorumluluğu ve kendi sorunlarınla başa çıkma ihtiyacını vurgulamaktadır. "Tavuğuma kitap okuyorum sonra konuşalım" kısmı ise, hafif bir mizahla tavuğun kişinin kendi problemlerini çözmek için kitaptan öğrenebileceği imajını güçlendirmektedir. Özetle, fotoğraf ve tweetler, kitap okuma eyleminin öneminden ve kendi kendine çözüm arama çabalarından bahsediyor. Tavuğun varlığı ise, durumu absürt ve mizahla zenginleştirmek için kullanılmış. Tweetlerdeki kişiler, okuma eylemini ve kendi kendine sorumluluk almayı vurgulayarak; eğlenceli bir şekilde yorum yapmaktadırlar.


Yorumlar

Henüz bişi yazılmamış