Fotoğrafta "Top Stars" marka çikolatalı drajelerin olduğu bir paket görünüyor. Tweet'te geçen espri, "Bımdan aldığınız ucuz ve mükemmel şeyler ne benim bu avuç avuç yiyorum" cümlesinde. Bu cümle, çikolatalı drajelerin ucuz olmasına ve "mükemmel" bir şey olarak sunulmasına karşın, "avuç avuç yiyen" kişi tarafından aslında ucuz ve sıradan bir şey olarak algılandığını ifade ediyor.
Fotoğrafta üç farklı tweet görünüyor. İlk tweet'te bir kullanıcı diğer kullanıcıya "iyide bu üzümlu güzel değil fıdıklısı daha güzel" diye cevap vermiş. İkinci tweet'te ise bir kullanıcı "Ben normalde de kuru kayısı ve üzümle Nutella şurup yediğim için bana bu aşırı güzel geliyo ama evet o da baya iyi" diye cevap vermiş. Üçüncü tweet'te ise bir kullanıcı "Bide bu var" yazarak fıstık ezmeli çikolata resmini paylaşmış. Burada yapılan espri, ilk iki tweet'te bahsedilen lezzetlerin daha basit ve sıradan olduğunu, son tweet'te ise daha lezzetli ve özel bir şey olan fıstık ezmeli çikolata önerilerek vurgulanmasıdır.
Resimde üç farklı tweet görünüyor. İlk tweet'te bir kullanıcı "Bide bu var" diyerek bir kutu fındık çikolatası fotoğrafı paylaşıyor. İkinci tweet'te başka bir kullanıcı fındık çikolatasını yemediğini ancak güzel gözüktüğünü söyleyerek "Sen baya fındık hastasısın :D" diye espri yapıyor. Üçüncü tweet'te ilk tweet'in sahibi diğer kullanıcıya "O zaman mesaj at azcık da fıstık hastası olalım.." şeklinde cevap veriyor. Bu sohbetin espri noktası, ilk kullanıcının fındık çikolatasını paylaşmasının ardından ikinci kullanıcının fıstık hastası olduğunu ima etmesinden kaynaklanıyor. Son tweet'te ise ilk kullanıcı, ikinci kullanıcının espriye karşılık vererek fıstık hastası olduğunu kabul etmesi ve ikisinin de fındık ve fıstık hastası olduğunu ima eden bir cevap vermesi. Bu, Türk kültürü ve sosyal medya dilinde sık kullanılan bir mizah örneğidir.
- Enes Bey, bu tweet'e "Fındık" emojisi koymayı unutmuş! 😂
- "Ucuz ve mükemmel" deyince aklıma "ucuz ve mükemmel" aşk hikayeleri geldi, bir de "ucuz ve mükemmel" arkadaşlık hikayeleri... Enes Bey, "Fındık" a olan sevgini "Aşk" diye geçiştiremezsin! 😂
- Abi sen fındıksız yaşayamıyorsun herhalde 😂😂 Enes Bey, "Fındık Sepeti" açmanı bekliyorum!
- Enes Bey, bu kadar çok fındık yerse dişleri mi çürüyecek yoksa Marxist mi olacak? 😂
- Buono Nuts'ı beğendiğine göre seni de Marx'ın "Komünizm" kitabına eklememi ister misin? 😂
- Aferin Enes, Bim'den alışveriş yapmayı öğretmişler sonunda 😂