Hea BUAT 24 MARIN R CARVED.

Kaynak

Resimde iki adam ve uçan bir ejderha görülüyor. Bir adam elinde mızrakla ejderhaya doğru bakıyor, diğer adam ise ejderhadan kaçıyor. Resimdeki şaka, ejderhanın adamın korkmasına rağmen adamın mızrağını değil, kendi mızrağını almak üzere olması. Bu, bir adamın korktuğu bir durumda bile pratik olmasının bir örneğidir. **Turkish:** Resimde iki adam ve uçan bir ejderha görülüyor. Bir adam elinde mızrakla ejderhaya doğru bakıyor, diğer adam ise ejderhadan kaçıyor. Resimdeki şaka, ejderhanın adamın korkmasına rağmen adamın mızrağını değil, kendi mızrağını almak üzere olması. Bu, bir adamın korktuğu bir durumda bile pratik olmasının bir örneğidir.

Resimde, arkasında uçan bir yarasa olan sarıklı bir adam görülüyor. Şaka, adamın arkasındaki yarasanın aslında bir kelebek olduğu ve adamın onu yarasa sanarak korktuğu. **Şaka:** Resimdeki adam kelebeği yarasa sanmış. Adamın korkusuna sebep olan şeyin aslında zararsız bir kelebek olması, şakanın temelini oluşturuyor.

Resimde, kırmızı ve altın rengi giyinmiş, başında taç olan bir kral, ejderhanın sırtında oturmuş. Görünen o ki ejderha, kralı istediği yere götürmek için çok hevesli. Bu görsel, "İstediğini yap, yeter ki beni buradan götür" atasözünü çağrıştırıyor. Bu atasözü, bir kişi bir şeyi çok istediği zaman, onun için yapılması gereken herhangi bir şeyi kabul edeceğini ima ediyor. Resimde, kral ejderhanın binmek zorunda olduğu her şeyi kabul etmek zorunda kalıyor. Eğer "İstediğini yap, yeter ki beni buradan götür" atasözünü bilmiyor olsanız bile, resimdeki ironi, kralın ejderha tarafından taşınmaya mahkum kalması fikrinden kaynaklanıyor. Bu, iktidarda olması ve ejderha üzerinde kontrol sahibi olması gerektiği düşünülen kralın gücünü alt üst ediyor.

Resimde bir ejderha iki minarenin üzerinde duruyor. Bu resimde espri, ejderhanın minarelerin tepesinde olması ve minarelerin camilere ait olmasıdır. Bu durum, Müslümanların ibadet yerlerinin ejderha tarafından işgal edildiğini ima ederek, komik ve absürt bir durum yaratır. Ejderha, genellikle kötülüğün ve tehlikenin sembolü olarak kabul edilir ve bu da resmi daha da ironik hale getirir.


Yorumlar

Henüz bişi yazılmamış