Müthiş bir seri https://t.co/BAopLLTMno
Fotoğrafta, beyaz bir önlük giyen ve ellerinde büyük bir tavayla mutfakta duran bir kadın var. Kadın tavaya bakıyor ve tavayı kaldırmak için zorlanıyor gibi görünüyor. Tavayı kullanarak yemek yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Şaka, kadının tavayı kaldırmak için zorlanıyor gibi görünmesi ve çok büyük bir tavayı kaldırmasının zor olmasıyla ilgili. Tavayı kaldırması imkansızmış gibi gözükse de aslında tavada hiçbir şey yok ve çok hafif. Fotoğrafın altındaki metin "Yağsız Patlamış Mısır Tarifi - Kevserein Mutfağı - Yemek Tarifleri" diyor. Bu da şakanın patlamış mısır pişirmenin ne kadar kolay olduğuyla ilgili olduğunu ima ediyor.
Fotoğrafta, sosyal medya platformunda iki farklı kullanıcı arasında geçen bir konuşma görünüyor. İlk kullanıcı, evlerinin yandığını ve kül olduktan sonra tuzu mı atacağını soruyor. İkinci kullanıcı ise evinin geri kalan üyesi yangında öldüğünü ve helva pişirecek mutfak kalmadığını, bu nedenle cenazelerinde misir ikram ettiğini söylüyor. Bu konuşmada ikinci kullanıcının cevabı, ilk kullanıcının sorusuna mizah yoluyla, trajik bir şekilde cevap veriyor. Bu cevap, durumun ciddiyetine rağmen, okuyucuların gülmesine neden olabilecek kadar komik.
Fotoğrafta bir sosyal medya paylaşımı görülüyor. Paylaşımda bir kadın, "Kevser Hanım bu tariften önce evimiz ısınmıyordu şimdi ise soğumuyo teşekkürler" şeklinde bir yorum yapmış. Altında bir erkek, "Kevser Hanım müthiş bir tarif herkesin ölmeden önce bir kere denemesi gerektiğini düşündüğüm bir tarif ki galiba hayatınızdaki son deneyiminiz olacak ama olsun olsun" şeklinde cevap yazmış. Aşağıda ise farklı bir erkek, "Kevser Hanım Allah sizden razı olsun. 5 yıldır görmediğim ölen dedemi gördüm. Melekler baktı Müslümanız elhamdulillah izin verdiler misir ile köprüden geçmeme. Dedemle oturduk misir yiyoruz. Çok beğendi" şeklinde yorum yazmış. Burada espri, ilk yorum yapan kadının, tariften sonra "soğumuyo" demesi üzerine, ikinci yorum yapan erkeğin esprili bir şekilde tarifin "hayatınızdaki son deneyiminiz olacak" gibi bir tarif olduğunu ima etmesi ve üçüncü yorum yapan erkeğin ise yorumu daha da abartarak bu tarifi yedikten sonra ölen dedesini gördüğünü iddia etmesi üzerine kurulu. Yani, espri bu tarifin ölümcül olduğunu ima ederek geçiyor.
Resimde, bir sosyal medya paylaşımının ekran görüntüsü görülüyor. Paylaşımda, bir kişi "Kevser hanım patlıcansız imam bayıldı tarifinizi sabırsızlıkla bekliyoruz mutfağımızın inşaatı bitince yapacaz inşallah." diye yazmış. Şaka şu ki, kişi mutfağın inşaatının bitmesini beklerken, imam bayıldı tarifi arayan bir kişi olması, bir yandan da mutfağı olmadan yemek yapacak bir kişiymiş gibi görünmesi komik bir durum yaratıyor.
* Bu tarifin adı aslında *Mısırla Yakılan Evlerin Hikayesi* olmalıydı 😂
* Bu tarifi denerken evde yalnız kalmak şart. Yanında kimseyi istemiyorum, çünkü bu tarifi denediğimde herkesi kaybederim 😂
* Kevser Hanım, bu tarifte tuz yerine ne koyarsak daha etkili olur sizce? Belki yakıt görevi görür 😜
* Abi, bu tarifin yangın riski var mı diye soracaktım, siz zaten cevabı vermişsiniz 🤦♀️