Minority Report John Anderton, kahinler ve teknolojik aletler sayesinde cinayetleri daha işlenmeden tespit edip engelleyen bir polis biriminin başında yer alır. Anderton'un çok memnun olduğu bu sistemde birtakım sorunlar başlar. https://t.co/pz6pE69l6q
Bu fotoğrafta Tom Cruise, ellerinde iki adet siyah eldivenle, dijital bir ortamda hareket ediyor. Fotoğraf, filmlerdeki özel efektlerin gerçeğe dönüşmesi fikrini ve bunun gelecekteki hayatlarımız üzerindeki olası etkisini ele alıyor. "Tom Cruise'un filmdeki bu görüntüsü, gerçek hayattaki özel efektlerin gelişmiş halini gösteriyor. Artık her şey dijital bir ortamda oluyor, hatta insanların gerçek dünyada olduğu gibi etkileşime girebildiği sanal gerçeklik oyunları bile var." diye açıklayabiliriz. Eğer Tom Cruise bu şekilde gerçek hayatta yürüyor olsaydı, çok garip ve komikti, çünkü gerçek hayatta böyle bir teknoloji henüz yok. Bu fotoğraf, hem Tom Cruise'un filmlerinde yarattığı imajla hem de gerçek hayatın farklılığıyla ironik bir durum yaratıyor.
"Filmdeki teknoloji şu anki hayatımızdan daha gerçekçi. 🙃 (İronik olarak)"
"Anderton, kahinler ve teknolojik aletler... Daha ne olsun? 🤪"
"Minority Report'u izledikten sonra herkesin bir prekog'u olmasını istiyorum. 🤩"
"Teknoloji o kadar ilerlemiş ki, artık cinayetleri bile önceden engelleyebiliyoruz. Ha, tabii ki sistemde de bir sürü hata çıkıyor. 🙄"
"Bu filmi izleyip de "acaba ben de bir cinayet mi işlemeliyim?" diye düşünen tek ben miyim? 😈"