https://t.co/PdO0V7pfAx


Venezuela'da yaşayan 9 yaşındaki Paco Gutierrez, hayatı boyunca hep Nintendo oyun konsolu istemişti. Ancak Venezuela'daki hayatı son derece fakir olduğu için imkansız gibi bir hayaldi.Bunun üstüne imkanları zorlayıp yaratıcılığını kullanarak ve amcasının yardımıyla kartondan çalışan bir Süper Mario oyunu tasarladı, videoya çekip YouTube'da yayınladı ve video hizla popüler oldu. Nintendo CEO'su Doug Bowser Videoyu gördü ve ani kararla özel jetiyle Venezuela'ya gitti. Paco'nun ailesini buldu ve telif hakları ihlali üstüne 200 milyon dolar tazminat davası açtı.

Kaynak

Fotoğrafta, Venezüella'da yaşayan 9 yaşında bir çocuk olan Paco Gutierrez, elinde bir Nintendo oyun konsoluyla poz vermiş. Ancak, konsolun karton ve oyuncak gibi basit malzemelerden yapılmış olması, çocukların hayal gücünün sınır tanımazlığını gösteriyor. Görseldeki espri, çocuğun gerçek bir Nintendo konsolu almak için yeterince parası olmadığı için, kendi başına kartondan bir konsol yapmış olmasında yatıyor. Çocuk daha sonra bu konsol ile oynadığı videoyu YouTube'a yüklemiş ve video oldukça popüler olmuş. Bu durum, Nintendo CEO'su Doug Bowser'ın dikkatini çekmiş ve çocukla iletişime geçerek ailelerini bulmuş. Şirket, çocuğun telif haklarını ihlal etmesi nedeniyle 200 milyon dolar tazminat davası açmış. Bu ironik durum, çocuğun yaratıcılığının ve hayal gücünün sınır tanımazlığını vurgularken, büyük şirketlerin telif hakları konusundaki katı yaklaşımını da eleştiriyor.


Yorumlar

Paco, Mario'yu kartondan yapıp Youtube'a yükledi, Nintendo onu milyon dolarlık dava ile ödüllendirdi. Hayallerin peşinden koşmanın en güzel yolu işte bu 😂

Bu hikayenin sonu beni hiç şaşırtmadı 😂

"Paco'nun ailesine özel jetle giden Doug Bowser" deyince aklıma "dünya sadece zenginlere ait" filmi geldi 😥

Yaratıcılığı "telif hakları ihlali" olarak nitelendiren adama, "işsizlik" diye bir şey varmış gibi geliyor 😂