Keyboard warriors’ gears 📸 @skatesuckers - #keyboardwarrior #gear #cool #keyboard #9gag
Bu fotoğrafta, bir kişinin elinde bilgisayar klavyesinden kopartılmış tuşlarla yapılmış bir eldiven var. Eldiven tam bir eldiven gibi görünüyor ve tuşlar parmaklar ve avuç içi gibi yerlere yerleştirilmiş. Bu, klavye kullanmak yerine, klavye ile birleşmeyi simgeleyen bir espri. Bu esprinin Türkçesi şu şekilde olabilir: "Artık klavye kullanmıyorum, klavye ile birleştim." veya "Klavye benim bir parçam oldu." şeklinde yorumlanabilir. Bu, klavyeyle olan yakınlığı ve bağımlılığı esprili bir şekilde ifade ediyor.
Resimde klavye tuşlarından yapılmış bir terlik görülüyor. Tuşlar terliğin kayış kısmında ve tabanı oluşturmak için kullanılmış. Bu terlik, bilgisayarla çok fazla vakit geçiren insanların, bilgisayar kullanmaya o kadar alışık olduklarını gösteren bir espri. Bir başka deyişle, klavye tuşları hayatlarının bir parçası olmuş. Bu espriyi daha anlaşılır hale getirmek için şunu da söyleyebiliriz: "Bilgisayar başında çok fazla vakit geçiren insanlar, artık klavye tuşlarıyla da yürümeye başlamış."
Fotoğrafta, yüzü tamamen bilgisayar klavyelerinden yapılmış bir maskeyle kaplı bir genç adam var. Maske o kadar kapsamlı ki adamın sadece gözleri görünüyor. Şaka, maske takanın, "Bu maskeyi takarken uyumayı düşünmeyin" anlamına gelen "Watching this be to wake to go to be" yazan bir duvarın önünde olması. Bu, maskenin ağır ve rahatsız edici olacağı anlamına gelir ve uyumak için kullanılamaz. Bu şaka, maskenin abartılı ve pratik olmayan bir şekilde tasarlandığı gerçeğine dayanıyor.
Fotoğrafta, bilgisayar klavyesindeki tuşlardan yapılmış bir güneş gözlüğü gösteriliyor. Bu, "tuşlara basarak" (yani bilgisayar kullanarak) zaman geçirmeyi, gerçek dünyayı görmeyi unutmakla ilişkilendiren bir espridir. Bir bilgisayar bağımlısının hayatına benzer bir şekilde, güneş gözlüğü kullanıcısının da gerçek dünya ile bağlantısı kesilmiştir. Başka bir deyişle, bu, bilgisayarların hayata olan tutkunun yerine geçme eğilimini ele alarak, aşırı bilgisayar kullanımının gerçek dünyadan kopmaya neden olabileceğini vurguluyor.
Fotoğrafta, bir motosiklet kaskının yüz kısmına takılmış, bilgisayar klavyesinden yapılmış bir maske var. Şaka, klavye tuşlarının bir mask olarak kullanılmasında yatıyor. Bu, "dijital" bir mask olarak yorumlanabilir, çünkü bilgisayar klavyeleri dijital dünyayla olan etkileşimimizi temsil eder. Aynı zamanda, "klavyeyi yüzüne geçirmek" ifadesinin gerçek anlamıyla, kişinin bilgisayarıyla çok fazla vakit geçirdiğini ve sosyalleşmeyi ihmal ettiğini gösteren bir metafor olarak da düşünülebilir.
Resimde bir ayakkabı görüyoruz. Ayakkabı, gerçek bir klavye kullanılarak yapılmış. Bu, esprili bir şekilde bilgisayar kullanımıyla günlük yaşam arasındaki ilişkinin alaycılığını ifade ediyor. Bilgisayar kullanımı o kadar yaygınlaşmış ki, bu ayakkabı, bir kişinin günlük yaşamında klavye kullanımıyla ne kadar bağlı olduğunu sembolize ediyor.
Henüz bişi yazılmamış