23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun 🇹🇷 Şimdi 20 yıl önce ben çocukken gittiğim 23 Nisan törenlerini hatırlıyorum. Büyük bir coşkuyla, mutlulukla, gururla hep beraber meydanlarda bayrak sallardık. Geleceğimiz için bir endişemiz yoktu, sadece o andaki coşkuyu beraberce yaşardık. Şimdiki çocukların geleceği için her gün endişeyle yaşamasını kabul edemiyorum. Çocukluk heyecan, mutluluk ve merakla dünyayı keşfetmek olmalı; endişeyle ve stresle belirsizlikleri beklemek değil. Çocuklarımıza bıraktığımız geleceği değiştirmek için hala geç değil. Bir günde her şeyi değiştiremesek de daha fazla umursayarak, daha fazla çalışarak onlara daha iyi bir ülke bırakalım. Değiştirelim ki onların tek hedefi büyüyüp yurt dışında bir iş bulmak olmasın. Çocuklarımızın bayramının kutlu, geleceğinin de mutlu olmasını dileriz. Sevgiler. 🎈 #23Nisan #UlusalEgemenlikveÇocukBayramı #MustafaKemalAtatürk #23nisankutluolsun


Co 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız Kutlu O

Resimde, Anıtkabir önünde Türk bayrakları sallayan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan çocuklar var. Resimde bir espri yok. Resim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor.

Resimde Atatürk Anıtı önünde Türk bayrakları sallayan çocuklar var. Atatürk'ün "Çocuklar, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir." sözü yazılı. Fotoğrafta görünen çocukların sayısı fazla olduğu için "yaşama sevinci" kısmı biraz abartılı olmuş, adeta çocukların sayısı çok fazla "yaşama sevinci" yaratmış gibi. Fotoğrafta bir mizah unsuru yok. Türk bayraklarını sallayan çocuklar, Türkiye'nin geleceği ve "yaşama sevinci" olarak görülüyor.

Resimde, Türk bayrağı taşıyan ve Atatürk'ün mezarını ziyaret eden bir grup çocuk var. Resmin altındaki alıntı, Atatürk'ün, Türk milletine yönelik bir umut ve güven mesajı. Resimdeki çocukların Atatürk'ün sözünü doğru anlamıyor olması ve onun sözünün, "Türk milletinin geleceği bugünkü çocukların doğru görsüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır." anlamına gelmesinin, resimdeki çocukların, "Çalışmak zorunda olduğumuz için mutluyuz" gibi bir anlamlar çıkarması, ironik bir mizah yaratıyor. Bu durum, çocukların Atatürk'ün mesajını tam olarak kavrayamadığı, ancak sözlerinin bir şekilde mutlu olmalarını sağladığını düşünmelerinin komikliğini gösteriyor.

Resimde Atatürk'ün meşhur "Ulusal Egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur." sözü yazılı. Resimde bir grup insan Türk bayrağı taşıyor ve Atatürk'ün sözlerini anımsatıyor. Bu resimde espri, Atatürk'ün sözlerini kullanarak günümüzdeki siyasi iktidarı ve devleti eleştirmek. Egemenlik sözünün ve resimdeki insanların Türk bayrağını taşıması, günümüzdeki iktidarın ve devletin egemenlik iddiasını eleştirmek için kullanılmış olabilir.

Resimde, Atatürk'ün Anıtkabir'i önünde, Türk bayrakları sallayan bir grup çocuk görünüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çekilen bu fotoğrafta, bayrakların çocukların ellerinde olduğu ve bayrakların rüzgarda dalgalandığı görülüyor. Bu resimdeki espri, Çocukların "Egemenlik" kavramını tam olarak anlayamadığı ve bayrakları heyecanla sallarken, bu önemli günü kutladıkları şeklinde düşünülebilir. Bu, çocukların yaşlarına uygun bir şekilde kutlama yapmalarını ve milli duygularını göstermelerini temsil eden bir durumdur.


Yorumlar

Yurt dışında iş bulmak için değil, en azından daha iyi bir gelecek için mücadele etmeleri için çalışalım ✊

23 Nisan'ı hatırlamak güzel, ama hepimiz biliyoruz ki gerçek hayatta ne kadar çocuk bayramı yaşayabiliyoruz 🤔

Endişe etmeyin, çocuklar büyük ihtimalle yurt dışına kaçmak için değil de, daha iyi internet için protesto edecekler 😎

O zamanlar bayrak sallamaya gidiyorduk, şimdi TikTok'ta dans ediyorlar, o kadar da değişmedi aslında 🤪