Stingle Ramazan Keyfi -1 _________________________________________________ #umutsarıkaya #umutsarıkayakarikatür #mizah #karikatür #komedi #naberdergi #penguen #uykusuz
Resimde, üç erkek karakter var. Sağdaki erkek çıplak ve kendisini solundaki erkeğe gösteriyor. Soldaki erkek, sağdaki erkeğin ne yaptığını soruyor. Ortadaki adam ise sağdaki erkeğe bakarak "Valla bilmiyo-rum ki, Sting'e bi sorim." diyor. Şaka, Sting'in adıyla "Sting" kelimesinin, bir şeye "bakmak" anlamına gelen "s*n*k" kelimesiyle aynı şekilde okunması üzerine kurulu. Solundaki adamın, sağdaki adamın kendisini göstererek ne yapmak istediğini anlamaması ve ortadaki adamın ise Sting'e sorarak cevap bulmaya çalışması mizah yaratıyor.
Resimde, ter içinde kalan bir adamın evine misafir geldiği ve bir adamın ona "abi misafir geliyor, çabuk üstüne bir şey giy" dediğini görüyoruz. Adam, "Hasktir! Misafir mi!" diye tepki veriyor. Şaka, adamın misafire karşı duyduğu tembellik ve umursamazlığı gösteriyor. Ter içinde olmasına rağmen, misafir geldiğinde bile giyinmekten bile kaçınarak, mizahi bir şekilde misafire olan ilgisizliğini ortaya koyuyor.
Resimde, altına "terende don yıkan don" yazılmış, yeşil bir şort giymiş, koşan bir adam görünüyor. Adam "KOTUM NERDE LAN BENİM... HAY SKİM YAA ÖFF!" diye bağırıyor. Şaka, adamın şortunu terende yıkamış olmasından ve bu yüzden şortunu kaybettiği ve bu nedenle sinirlenmesinden kaynaklanıyor. Yani şaka, adamın şortunu nasıl yıkadığı ve bunun sonuçlarını komik bir şekilde gösteriyor.
Resimde iki arkadaş oturmuş kahvaltı yapıyor. Sağdaki arkadaş sol ayağını masaya uzatmış, kahvaltı yapıyor. Sol taraftaki arkadaş ise şaşkın bir şekilde arkadaşıın ayağını gösteriyor ve "Evet arkadaşım sorun nedir? Benim param yatmamış... Nasıl yatmamış?! " diye soruyor. Şaka, sağdaki arkadaşın parayı yatırmaması konusunda şikayet ederken, parayı yatırmak yerine kendi ayağını masaya yatırmış olması. Bu durum, sol taraftaki arkadaşın şaşkınlığını ve tepkisini komik hale getiriyor.
Resimde, bir adamın "Aysa Bank" hesabını gösterdiği ve diğer adama "yatmamış işte yalan mı söyliycez! al kendin bak!!!" dediği komik bir çizgi roman görülüyor. Şaka, adamın bankada parası olmadığı halde, diğer adama hesabını göstererek yalan söylemesi ve bunu büyük bir özgüvenle yapmasından kaynaklanıyor.
Resimde, iki karakter arasında bir konuşma geçiyor. Sağdaki karakter, sol taraftaki karaktere bir şey anlatmaya çalışıyor. Sol taraftaki karakter ise "valla ben de hiç anlamam bu işlerden ama..." diyerek, anlatılan şeyi anlayamadığını belirtiyor. Daha sonra "işine gelmeyince anlamam tabi..." diyerek, sağdaki karakterin anlatmak istediği şeyin kendisine uygun olmamasından dolayı anlamak istemediğini ima ediyor. Şaka, sol taraftaki karakterin sağdaki karakteri "anlamak istemediği" için anlamamazlıktan gelmesini ve bunun ironik bir şekilde "işine gelmediği" için olduğunu ima etmesinde yatıyor.
Resimde bir kişinin, bir diğerinin karnına vurduğunu ve vurulan kişinin karnı şişmiş şekilde "Kıh.. Dur hallediriz kıh.." diye konuştuğu görülüyor. Şakada vurulan kişinin, çok fazla yemek yediği için karnının şiştiği ve vurduğu kişi ise durumdan rahatsız olduğu için bunun bir sorun olduğunu söylemiş gibi görünüyor. Bu şaka, karnı şişmiş bir insanın komik bir durumla karşı karşıya kaldığını ve bununla başa çıkması gerektiğini ima eden bir durum örneği.
Resimde iki adam var. Sağdaki adam kırmızı bir şapka takmış, sol taraftaki adam ise şapkasız. Sağdaki adam sol taraftakine, "Dur hemen kontrol ettireceğim şimdi hesapları... Ama sakin ol biraz insan gibi konuşarak anlaşalım arçibil... Sor misafirimiz ne içer? İçer misin brey?" diyor. Sol taraftaki adam ise sağ taraftakine, "Sağolun niyetluyim." diye cevap veriyor. Bu şaka, sol taraftaki adamın sağ taraftaki adamın kendisini "brey" olarak hitap etmesinden rahatsız olduğunu ve bunun üzerine "niyetluyim" diyerek durumu geçiştirmeye çalıştığını gösteriyor. "Brey" kelimesi, Türkçede genellikle hakaret içeren bir anlamda kullanılır.
Resimde iki kişi konuşuyor. Birisi bir listeyi göstererek arkadaşına "şimdi bakarız arkadaşım yatmışsa para kesin buraya not edilmiştir...al işte yatmış bak." diyor. Diğeri de "yatmış mı?" diye soruyor. Şaka, kişinin arkadaşının "yatması"nın gerçekten uyuduğu anlamına gelmediği, bunun yerine bir şeylere para yatırdığı anlamına geldiğidir.
İmamhatipler kapatılsın