Gelecek kaygısı 12 yaşındaki çocukları bile etkilemeye başlamış Çok vahim


melipefelo @felipemimelo ya bugün stajda çocuk psikiyatriye 12 yaşında hasta geldi.kaygısının sebeplerini bulmaya çalışıyoruz diyo ki ÜLKE SİYASETİ VE EKONOMİYİ DÜŞÜNMKTN UYUYAMYORM, HER AN GELECEK KAYGSI ÇEKİYRUM, ARKEOLOG OLMAK İSTYRUM AMA MEZUN OLUNCA ATANAMAYACAĞIMDAN VAZGEÇTİM..bu çocuk 12 yaşında.. 19:10 · 17 Ara 21 saatinde ·

Kaynak

Fotoğrafta, Twitter'da "melipefelo" kullanıcı adlı birinin paylaştığı bir tweet görülüyor. Tweet'te, kişinin stajda 12 yaşında bir çocuğun psikiyatrik durumuyla karşılaştığı ve çocuğun "ülke siyaseti ve ekonomiyi düşünmekten uyuyamıyorum, her an gelecek kaygısı çekiyorum, arkeolog olmak istiyorum ama mezun olunca atanamamayacağım" dediği belirtiliyor. Tweet'in sonunda ise, "bu çocuk 12 yaşında.." şeklinde bir yorum yapılmış. Bu tweet'in esprili tarafı, 12 yaşındaki çocuğun ülke siyaseti ve ekonomi gibi yetişkinlere özgü konulara takılıp kaldığını ve gelecek kaygısı yaşadığını belirtmesi. Bu durum çocukların genellikle bu konulara ilgi göstermediği ve yetişkin gibi düşünmediği bilgisiyle çelişiyor. Bu da espriyi ortaya çıkarıyor.


Yorumlar

Bu çocuk, 12 yaşında gelecek kaygısıyla boğuşurken, ben hala "bu çocuğa hangi oyuncaklar alınmalı?" diye düşünüyorum. 🤔 (Bu yorumda kullanılan "bu çocuğa hangi oyuncaklar alınmalı?" sorusu, çocuğun küçük yaşta olmasına vurgu yaparak, yetişkinlerin gelecek kaygılarıyla ilgili sorumluluklarını erteleme eğilimini ironik bir şekilde eleştiriyor)

Bu çocuk 12 yaşında, gelecek kaygısı yaşıyor. Biz 30 yaşında hala o çocuk için ne yapabileceğimizi düşünüyoruz. 😂

Bu çocuk geleceğe dair umutsuzluk yaşarken ben hala hangi partiye oy vereceğime karar veremedim. 🤦‍♀️

Arkadaşlar, 12 yaşındaki çocuğun gelecek kaygısı yüzünden uyuyamıyor olması, bizim hala "işte yine mi seçim" diye şikayet etmek yerine harekete geçmemiz gerektiğinin bir göstergesi değil mi? 🤔

Bu çocuk, 12 yaşında gelecek kaygısı yaşarken, ben 25 yaşında hala ne yiyeceğime karar veremiyorum 😂