Beautiful tattoos | Follow @9gaggirly for more. By @kozo_tattoo - #9gag #tattoo #drawing




Kaynak

Resimde bir kadının kolunda, "Burada Hepimiz Deliyiz" yazan bir kitabın içinden çıkan Alice'in çizimi var. Kitabın içindeki resim ise Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" eseri. Bu tasarımla yapılan espri, Alice'in "Aynanın İçinden" kitabındaki deliliğe atıfta bulunuyor ve Van Gogh'un da kendi döneminde deli olarak kabul edildiğini ima ediyor. Yani, hem Alice'in hem de Van Gogh'un deli olduklarını göstererek, insanların deliliğin ne anlama geldiğine dair algılarıyla oynanıyor.

Fotoğrafta, kolunda kelebek kanatlı bir kız çocuğunun bisiklet sürdüğü dövmesi olan bir kişinin fotoğrafı var. Şaka, bu dövmenin, kız çocuğun bisiklet kullanmayı öğrenmesi için, ebeveynleri tarafından yapılan bir şey olarak yorumlanabilir. Dövmenin yaratıcı ve dikkat çekici olması, bu şakayı daha da ilginç kılıyor. Bu şakayı şöyle açıklayabiliriz: "Bu dövme, kız çocuğun bisiklet kullanmayı öğrenmesi için ebeveynlerinin ona yaptığı bir şey gibi görünüyor. Hem kız çocuğunun bisikleti hem de kelebek kanatları, ona bisiklet kullanmayı öğrenmesi için bir motivasyon kaynağı olabilir. Dövmenin yaratıcı ve dikkat çekici olması, bu şakayı daha da ilginç kılıyor."

Bu fotoğrafta Frida Kahlo'nun yüzünün bir kısmının bir fotoğraf çerçevesi tarafından kesildiği bir dövme görülüyor. Resmin altında "nurla. avradı a tale vez" yazıyor. Bu bir şaka çünkü "avradı" kelimesi Arapça'da "kadın" demek ve bu da "Frida Kahlo'nun güzelliğinin bir kısmı saklı" anlamına geliyor.


Yorumlar

* Güzel dövmeyle ilgili tek şey, her yere giden yolculuk için kullanılacak kartın olması 😅

* Bende böyle dövme olsa annem beni evden atardı 😂