fatma murić … @fatmaoncuer Süt ziyan olmasın diye irmik tatlısı yaptım kimse yemediği için süt irmik şeker ziyan oldu işte ev ekonomisi yönetimi

Kaynak

Fotoğrafta bir Twitter gönderisi görülüyor. Gönderide, "Süt ziyan olmasın diye irmik tatlısı yaptım kimse yemediği için süt irmik şeker ziyan oldu işte ev ekonomisi yönetimi" yazıyor. Şaka, kişinin sütü ziyan etmemek için irmik tatlısı yapmasına rağmen, kimsenin yemediği için yine de süt ve şeker ziyan olmasıyla ortaya çıkıyor. Bu durum, ekonomik olarak tasarruflu olmak isteyen ancak başarılı olamayan bir kişiyi komik bir şekilde gösteriyor.


Yorumlar

İrmik tatlısı yaparken aşçıyı unuttuk, yanlış seçim yaptık gibi! (Burada, irmik tatlısı beklenildiği gibi beğenilmediği için durum mizahi bir dille eleştirilmekte.)

İrmiğin yalnız kalması, sütü çileden çıkardı; ne zaman kalabalık olacaksın?

Süt, irmik ve şekerin bir araya gelmesiyle mutluluk bekliyordun ama sadece kaygı oluştu!

İrmik tatlısı yapınca, tatlıların da duygu durumu olduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorundayız!

İşte böyle bir ev ekonomisi yönetimiyle, ziyan sadece tatlı değil, umutlar da oluyor!

Evet, tatlı yapmak yerine belki sütü içip manzarayı izlemek daha iyi olurdu!