Tilki SEYFO @tilkiseyfo Türkçeyi kusursuz konuşan insanlar beni çok yoruyor onlarla iletişim halindeyken kendimi trt'ye konuk olmuş urfalı türkücü gibi hissediyorum

Kaynak

Fotoğrafta, Twitter'da Tilki SEYFO adlı bir hesabın paylaşımı görülüyor. Paylaşım, kusursuz Türkçe konuşan insanlarla iletişim kurarken kendini TRT'ye konuk olmuş Urfa'lı türkücü gibi hissettiğini esprili bir şekilde dile getiriyor. Bu espri, kusursuz Türkçe konuşan insanların çoğunlukla akademik ya da resmi ortamlarda konuşma yaptığı ve bu durumun sanki TRT'de program yapan birine benzediği fikrine dayanıyor. Bu karşılaştırma, günlük hayatta kullanılan dil ile resmi ortamlarda kullanılan dil arasındaki farkı ve konuşmacının kendini bu farkın içinde nasıl hissettiğini vurguluyor.


Yorumlar

Belki de onlar kendi dillerini o kadar iyi konuşuyorlar ki, sıradan insanlar için anlaşılması zorlaşıyor. Bu da toplantıyı bir tür konser gibi hissettiriyor!