Bu ceza ile medeniyetin yolu açıldı.. _________________________________________________ #umutsarıkaya #umutsarıkayakarikatür #mizah #karikatür #komedi #naberdergi #penguen #uykusuz
Resimde Fyodor Dostoyevski'nin bir fotoğrafı ve onunla ilgili bir bilgi bulunuyor. Bu bilgiye göre Rusya'da bir mahkeme Fyodor Dostoyevski'yi hükümet karşıtı eylemlerinden dolayı ölüm cezasına çarptırmış. Daha sonra bu ceza kürek cezasına çevrilmiş. Burada bir espri yok. Bu, Dostoyevski'nin hayatıyla ilgili bir bilgi.
Resimde iki uzaylı, birisi elinde kürek diğeri ise bir uzay aracı ile uçan bir disk görüyor. Kürekli uzaylı "İlişki üzerine konuşan, tartışan herkesin ağzına kürekle vura vura ilişki üzerine konuşmayı bırakıp başka şeyler konuştuk ve medeni -yetişmiş çok hızlı geliştik. O yüzden sakin ha bu çağda küresin ne işi var deme. Kürek insan ırkının önünü açtı!" diye düşünüyor. Resimdeki espri, uzaylıların dünya insanlarına benzetilmesi ve ilişkiler üzerine sürekli konuşmak yerine bilim ve teknolojiye odaklanmaları durumunda daha hızlı ilerleyebileceklerini ima etmesinden kaynaklanıyor.
Henüz bişi yazılmamış